Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Juha od tikvica i bosiljka

| Autor: life
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Juha od tikvica i bosiljka lagano je i osvježavajuće jelo koje možete poslužiti toplo ili ohlađeno, uz hrskavi kruh i salatu za lagani ručak.

U nastavku slijedi recept!

Sastojci

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 srednji luk, nasjeckan
  • 3 češnja češnjaka, sitno sjeckana
  • 700 ml povrtnog ili pilećeg temeljca (za vegansku verziju koristite povrtni)
  • 680 g tikvica, narezanih na kockice
  • ½ žličice soli
  • vršak žličice papra (ili po ukusu)
  • 120 ml svježih listova bosiljka (otprilike šaka listova)
  • sok od ½ manjeg limuna

Priprema

U većem loncu zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i pirjajte 3–4 minute, dok ne postane staklast i lagano posmeđi.

Dodajte češnjak i pirjajte još 30 sekundi.

Ulijte temeljac, ubacite tikvice, dodajte sol i papar. Pustite da zavrije, poklopite, smanjite vatru i kuhajte 8–10 minuta, dok tikvice ne omekšaju.

Maknite lonac s vatre i umiješajte listove bosiljka i limunov sok.

Izmiksajte juhu štapnim mikserom dok ne postane glatka. Ako koristite klasični blender, miksajte u manjim količinama (nikad nemojte puniti blender više od polovice s vrućom juhom, obavezno otvorite mali poklopac i pokrijte kuhinjskom krpom da para može izaći).

Po želji ukrasite kockicama prepečenog kruha, pestom, naribanim sirom ili s malo vrhnja. Poslužite toplo ili hladno, piše Zucchinizone.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama