Ilustracija (Pexels)
Juha od tikvica i bosiljka lagano je i osvježavajuće jelo koje možete poslužiti toplo ili ohlađeno, uz hrskavi kruh i salatu za lagani ručak.
U nastavku slijedi recept!
U većem loncu zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i pirjajte 3–4 minute, dok ne postane staklast i lagano posmeđi.
Dodajte češnjak i pirjajte još 30 sekundi.
Ulijte temeljac, ubacite tikvice, dodajte sol i papar. Pustite da zavrije, poklopite, smanjite vatru i kuhajte 8–10 minuta, dok tikvice ne omekšaju.
Maknite lonac s vatre i umiješajte listove bosiljka i limunov sok.
Izmiksajte juhu štapnim mikserom dok ne postane glatka. Ako koristite klasični blender, miksajte u manjim količinama (nikad nemojte puniti blender više od polovice s vrućom juhom, obavezno otvorite mali poklopac i pokrijte kuhinjskom krpom da para može izaći).
Po želji ukrasite kockicama prepečenog kruha, pestom, naribanim sirom ili s malo vrhnja. Poslužite toplo ili hladno, piše Zucchinizone.