Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Tradicionalna rimska juha od jaja

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Evo jednostavnog i autentičnog recepta za Stracciatella alla Romana – tradicionalnu rimsku juhu od jaja za 4 osobe, prenosi Index.hr.

Sastojci za četiri porcije

  • 1 l pilećeg temeljca
  • 4 jaja
  • 50 g naribanog sira
  • 1 žlica krušnih mrvica 
  • 1 prstohvat muškatnog oraščića
  • sol
  • papar
  • svježi peršin (za posluživanje)

Priprema

Zagrijte temeljac u većem loncu i pustite da zavrije.

U međuvremenu, u zdjeli umutite jaja, a zatim dodajte naribani parmezan, krušne mrvice, muškatni oraščić, sol i papar. Smjesu dobro izmiješajte vilicom.

Kad temeljac zavrije, smanjite vatru tako da lagano krčka. Polako ulijte smjesu od jaja u juhu, istovremeno lagano miješajući juhu vilicom ili pjenjačom kako bi se stvorili karakteristični "rastrgani" trakasti komadići.

Kuhajte još 2–3 minute, dok se jaja potpuno ne skuhaju i juha ne postane svilenkasta. Poslužite odmah, posuto svježim peršinom i po želji dodatnim parmezanom.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama