kuhajte s glasom istre

Recept dana: Hladna juha od avokada i krastavaca

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Za ove tople dane donosimo vam recept za laganu juhu od avokada i krastavaca koja će vas zasigurno rashladiti. Priprema traje svega desetak minuta, tako da se nećete niti oznojiti dok ju pravite. Većinu sastojaka vjerojatno već imate doma, jedino što se ističe je avokado, egzotično voće bogato kalijem koje morate barem jednom probati.

Sastojci za četiri osobe

  • 1 veći krastavac, oguljen, bez sjemenki, narezan na manje komade
  • 1 zreli avokado, oguljen, bez koštice, narezan na manje komade
  • 2 mlada luka, samo bijeli dio, narezan na ploške
  • 2 žlice soka od limete
  • 250 ml kiselog vrhnja
  • ½ žlice ljutog umaka po izboru
  • 1 ½ čajna žlica krupne morske soli
  • ¼ čajne žlice crnog mljevenog papra
  • 1 šalica hladne vode
  • 2 žlice svježeg vlasca, sjeckanog

Priprema

Krastavac, avokado, mladi luk i sok od limete usitnite štapnim mikserom ili u multipraktiku do konzistencije pirea.

Dodajte kiselo vrhnje, sol, papar i vodu, miješajte dok juha ne postane sasvim glatka. Ako je juha previše gusta, razrijedite ju do željene gustoće s malo vode. 

Juhu prelite u prikladnu staklenu posudu, pokrite i pustite da se hladi u frižideru najmanje 30 minuta ili dok se posve ne rashladi. 

Poslužite u rashlađenim porculanskim šalicama ili staklenim zdjelicama i ukrasite sjeckanim svježim vlascem.

Recept možete pronaći i na ovom linku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter