Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Osvježavajuća juha od rajčice

| Autor: life
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Juha od rajčice odlična je ideja za ljetni obrok jer je brza, jednostavna i ukusna.

Za pripraviti ju, sastojke gotovo uvijek imate sve već kod kuće, a gotova je za desetak minuta.

Sastojci

  • 6 sušenih rajčica u ulju
  • 2 češnja češnjaka, zgnječena
  • 3 konzerve po 400 g konzerviranih sjeckanih rajčica
  • 500 ml pilećeg ili povrtnog temeljca
  • 1 žlica šećera u prahu
  • 150 ml punomasnog mlijeka
  • 150 ml vrhnja za kuhanje
  • sol i svježe mljeveni crni papar
  • 3-4 žličice pesta za posluživanje

Priprema

Stavite veliku, duboku tavu ili lonac na srednje jaku vatru i dodajte u nju jednu žlicu ulja od sušenih rajčica. Dodajte češnjak i pržite nekoliko sekundi ili dok ne počne dobivati boju.

Dodajte sušene i konzervirane rajčice, temeljac i šećer te uz stalno miješanje zakuhajte. Začinite solju i svježe mljevenim crnim paprom, zatim poklopite, smanjite vatru i pirjajte 10 minuta.

Maknite s vatre i, koristeći štapni mikser, izmiksajte juhu u loncu. Umiješajte mlijeko i vrhnje te začinite solju i svježe mljevenim crnim paprom prije zagrijavanja na štednjaku.

Poslužite vruće s pola žličice pesta po vrhu svake zdjele juhe, savjetuje BBC.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama