Ilustracija (Pexels)
Juha od rajčice odlična je ideja za ljetni obrok jer je brza, jednostavna i ukusna.
Za pripraviti ju, sastojke gotovo uvijek imate sve već kod kuće, a gotova je za desetak minuta.
Stavite veliku, duboku tavu ili lonac na srednje jaku vatru i dodajte u nju jednu žlicu ulja od sušenih rajčica. Dodajte češnjak i pržite nekoliko sekundi ili dok ne počne dobivati boju.
Dodajte sušene i konzervirane rajčice, temeljac i šećer te uz stalno miješanje zakuhajte. Začinite solju i svježe mljevenim crnim paprom, zatim poklopite, smanjite vatru i pirjajte 10 minuta.
Maknite s vatre i, koristeći štapni mikser, izmiksajte juhu u loncu. Umiješajte mlijeko i vrhnje te začinite solju i svježe mljevenim crnim paprom prije zagrijavanja na štednjaku.
Poslužite vruće s pola žličice pesta po vrhu svake zdjele juhe, savjetuje BBC.