KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Šarena salata od piletine i sezonskog povrća

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Kad temperature narastu, kuhanje se svodi na što jednostavnije, brže i laganije kombinacije. Subotnje popodne idealno je za osvježavajući obrok koji ne opterećuje, a pruža puni okus ljeta – svježe povrće s tržnice, sočna piletina i tek par dodataka koji sve podižu na razinu više. Ova šarena salata od piletine i sezonskog povrća savršen je izbor za one dane kad je jedini plan – uživati.

Sastojci

  • 2 pileća fileta (ili ostatke pečene piletine)
  • 2 srednje rajčice
  • 1 krastavac
  • 1 crvena ili žuta paprika
  • 1 glavica crvenog luka (po želji)
  • mješavina zelene salate ili rikole
  • maslinovo ulje
  • limunov sok ili balzamični ocat
  • sol, papar
  • malo feta sira ili maslina (po želji)

Priprema

Pileće filete posoliti, popapriti i ispeći na tavi uz malo maslinovog ulja, na srednje jakoj vatri, oko 5–6 minuta sa svake strane. Ohladiti i narezati na trakice.

Povrće oprati i narezati – rajčice i krastavac na ploške, papriku na trakice, luk na tanke kolutiće.

U većoj zdjeli pomiješati zelenu salatu, povrće i piletinu. Po želji dodati feta sir ili masline.

Začiniti maslinovim uljem, limunovim sokom ili balzamičnim octom, posoliti i popapriti. Lagano promiješati.

Poslužiti uz komad svježeg kruha.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama