GASTRO SPECIJAL SUBOTOM

ŠKOLA KUHANJA BY THE OUTLAW CHEF: Sunce na oko

| Autor: The Outlaw Chef


Gledajući vijesti na TV-u, zaključujem: "Svijet je poludio". Svojim tehnološkim postignućima i sociološkim napretkom oduševio je sam sebe do ludila. Ako je svijet poludio onda više ne igra u vremenu i prostoru racionalan um nego onaj iracionalan. Ionako naš mozak i naša svijest ne poznaju granicu između realnog i irealnog…

Tim tragom danas, nakon što sam odveo svoje sinove u vrtić i školu, zagledao sam se u sunce na nebu, i u svojem iracionalnom umu odlučio sam napraviti psihodeličan portret ovog svijeta. Kroz gastronomski "le art brut" filter provukao sam sunce i našu planetu.

Sunce na nebu napravio sam jajem na oko, našu planetu s dvije okrugle fete kruha, a sve ono što se nalazi u njemu prikazao sam kroz prženu tikvicu i papriku na maslinovom ulju s malo crvenog papra i prstohvatom krupne nejodirane morske soli… dakle… krenimo na kuhanje! Yhaaaaaaa!!!!

ŠKOLA KUHANJA BY THE OUTLAW CHEF: Sunce na oko

Sastojci za jednu osobu:

  • pola tikvice
  • 1 slatka paprika
  • 1 jaje
  • 5 dkg gaude
  • prstohvat soli
  • čajna žličica crvenog papra u zrnu
  • dvije fete kruha
  • grančica ili par listića timijana

Priprema:

Tikvicu izrezati na tanke kolutiće, papriku izrezati na tanke trakice, gaudu naribati ribežom na krupno, iz dvije fete kruha okruglom čašom izdubiti dva okrugla oblika od kruha.

Na tavi na vrelom maslinovom ulju pržiti cca 5 do 7 minuta dok ne porumene tikvice i papriku, dodati prstohvat soli, čajnu žličicu crvenog papra u zrnu i par listića timijana.

Kada je povrće pečeno prebaciti ga u poluduboki tanjur. Staviti u toster dvije okrugle fete kruha koje smo izdubili čašom da se peku. Na istoj tavi u kojoj smo pržili povrće ispečemo jedno jaje na oko pa ga uklonimo s izvora topline.

Sada na tanjur stavimo istostiranu okruglu fetu kruha na nju posložimo sloj pržene tikvice pa sloj pržene paprike pa sloj naribane gaude.

Na sloj naribane gaude ponovo stavimo sloj pržene tikvice pa sloj pržene paprike pa na sve to stavimo drugu okruglu istostiranu fetu kruha. Na gornju istostiranu fetu kruha stavimo jaje na oko kojeg smo spržili te netom prije nego smo ga izvadili iz tave na jednoj polovini bjelanjka stavili smo prstohvat naribane gaude da se rastopi po bjelanjku. Na žumanjak stavimo tri zrna crvenog papra , a na bjelanjak grančicu timjana…

Čestitamo! Dobili ste svoj iracionalan prikaz svijeta u kojem živite , sada ga možete pojesti… u slast! Uživajte… vaš Outlaw Chef…

The Outlaw Chef

The Outlaw Chef

Damjan Bistričić, u svijetu gastronomije poznatiji kao The Outlaw Chef,  profesor je talijanistike, kuhar, chef de cuisine...

Svake subote The Outlaw Chef donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre. 

U svom kulinarskom izričaju primjenjuje "art brut" stil kuhanja, kojeg je ujedno i začetnik, a inspiraciju za svoje kulinarske kreacije nalazi upravo u likovnom smjeru "le art brut".

Na svom Instagram profilu svakodnevno objavljuje razne zanimljivosti i kulinarske savjete, a svake srijede u 11.45 sati na valovima Radio Istre može ga se čuti u emisiji o kulinarstvu "Ručak za 10".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum