KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Za ovo jelo nećete potrošiti više od 20 kuna, a najest će svi ukućani - talijanski klasik MINESTRONE

| Autor: Glas Istre
Juha minestrone (Ilustracija)

Juha minestrone (Ilustracija)


Juha minestrone jedno je od najpoznatijih talijanskih jela na žlicu jer se priprema od svakodnevnih sastojaka koje većina ima u svojoj kuhinji. Štoviše, Talijani kažu da nema točnog recepta jer u nju možete staviti sve povrće kojeg se želite riješiti.

Juha minestrone obično sadrži neku vrstu mahunarki koje su bogate bjelančevinama i prehrambenim vlaknima pa učinkovito zasićuju za relativno mali novac.

Danas vam donosimo recept koji preporuča portal zadovoljna.hr.

SASTOJCI:

  • 800 ml pasirane rajčice
  • 150 grama suhog graha po izboru
  • 100 grama suhog slanutka po izboru
  • 100 grama suhe tjestenine za juhu
  • 3 krumpira
  • 2 mrkve
  • 2 stapke celera
  • 1 luk
  • 3-4 češnja češnjaka
  • biljno ulje za pirjanje
  • sol i papar
  • svježe začinsko bilje po želji

PRIPREMA:

Namočite grah i slanutak u vodi večer prije pripreme recepta.

Zagrijte malo biljnog ili maslinova ulja u velikom loncu, pa prepirjajte na njemu sitno nasjeckani luk dok ne omekša.

U lonac dodajte nasjeckani celer i mrkvu, promiješajte i kuhajte sve zajedno oko pet minuta.

Ubacite nasjeckani češnjak i pirjajte još pola minute.

U lonac dodajte pasiranu rajčicu, ocijeđeni namočeni grah i slanutak i krumpir narezan na veće kocke. Dodajte sol, papar i začinsko bilje po želji.

Podlijte sve rajčicom iz konzerve i otprilike dvije litre vode. Sve povrće trebalo bi biti pod vodom u loncu.

Kad smjesa zavrije, smanjite je i na laganoj temperaturi kuhajte sve zajedno dok se grah i slanutak ne skuha do kraja. Za to će vam biti potrebno oko 60 do 90 minuta. Ako juha postane pregusta, dodajte još vode.

Nekoliko minuta prije kraja kuhanja dodajte tjesteninu. Isprobajte sve zajedno i začinite po želji.

Poslužite toplo s kriškom kruha.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter