KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Fenomenalan ruski specijalitet za ljubitelje mesa - govedina Stroganov

| Autor: Portal NoviList.hr

Govedina Stroganov stari je ruski recept koji je ime, navodno, dobio prema grofu Pavelu Aleksandroviču Stroganovu kojemu je taj recept kuhao njegov kuhar Brière. Recept je poslao u francuski časopis te ga od tada spremaju mnogi ljubitelji mesa diljem svijeta. Mekana govedina i kremasti umak savršeno se nadopunjuju i donose čari Rusije u vaš dom.

Sastojci:

1 luk

500 g govedine

3 žlice isjeckanog peršina

150 g milerama

250 g isjeckanih gljiva

1 žličica senfa

500 grama široke, npr. pappardelle

100 ml goveđeg temeljca

1 žlica brašna

3 kisela krastavca

Priprema:

Prodinstajte luk na maslinovom ulju, dodajte govedinu i popržite ju. Zatim začinite sa soli, peršinom, senfom, paprom te dodajte vode i goveđeg temeljca. Kuhajte sat vremena na srednjoj vatri, a kada se skuha, dodajte gljive koje ste prethodno ispržili u posebnoj posudi. Zatim dodajte i mileram, brašno te kisele krastavce te kuhajte još 5 minuta. Na kraju skuhajte paštu i poslužite uz preliveni Stroganov.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter