KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Ukusan i sočan losos

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (foto : Pixabay)

Ilustracija (foto : Pixabay)


Priuštite si s vremena na vrijeme lososovo meso zbog njegova nutritivnog sastava.

- Sastojci:

  • 300g lososa
  • 1-2 velika žlica maslinovog ulja
  • 50g maslaca
  • pola glavice češnjaka
  • pola limuna
  • 1 grančica svježeg ružmarina
  • 1 grančica svježeg timijana
  • sol po želji

Losos isjecite na komade i posolite. Zatim zagrijte tavu s maslinovim uljem. Komade lososa stavite na ulje sa unutrašnje strane tako da korica bude gore. Pržite ribu dok malo promjeni boju.

Zatim okrenite s druge strane komade ribe da se prže pa dodajte maslac, limun, bjeli luk, ružmarin i timijan. Kada se maslac istopi, žlicom zalijevajte odozgo komade ribe.

Losos je gotov kad bude djelomično mekan.

Izvor : Coolinaika.com

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter