KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Svaki ljubitelj mesa oduševit će se ovim receptom - Saltimbocca alla Romana

| Autor: Portal Glas Istre
(Foto: GialloZafferano screenshot)

(Foto: GialloZafferano screenshot)


Jedan od klasika rimske kuhinje jest prava poslastica za prave mesoljupce. Receptura je jednostavna i brzo se priprema, a uz ovo jelo kao prilog preporučamo povrće, neku maštovitu salatu ili pekarski krumpir.

Sastojci:

  • 600 g telećih odrezaka
  • 10 dkg tankih ploški pršuta
  • 8 svježih listova kadulje
  • 1 dcl maslinova ulja
  • 20 g maslaca
  • sol
  • papar
  • 1 dcl bijelog vina

Priprema:

Ploškama pršuta i telećim odrescima maknite suvišnu masnoću, a odreske potucite između plastičnih folija tako da dobijete tanke odreske.

Pospite soli i paprom samo s jedne strane i stavite na njih list kadulje. Svaki odrezak položite na plošku pršuta, pršutom omotajte odreske i sve zajedno pričvrstite čačkalicama.

Na zagrijanom maslinovu ulju popecite odreske s jedne strane oko 3 minute, a zatim ih okrenite, po pršutu rasporedite maslac i pecite još 3 minute.

Izvadite ih na topli tanjur, a u tavu ulijte vino i kratko prokuhajte. Kad je vino zakuhalo, prelijte ga po odrescima.

Izvor

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter