KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Strapatsada - popularno grčko jelo spremno za 10-ak minuta

| Autor: Glas Istre
(Foto: Pixabay)

(Foto: Pixabay)


Strapatsada je popularno jelo u mnogim regijama Grčke, zbog dostupnosti i niske cijene svojih sastojaka. Često se priprema kao ručak ili lagani međuobrok, a može se poslužiti i hladno. Jelo je također poznato kao kagianas, koskosela (na Kikladima) ili menemeni.

Sastojci za 2 osobe

  • 4 jaja
  • 4 srednje velika zrela pomidora (ili 150 ml passate)
  • 150 g izmrvljenog feta sira
  • maslinovo ulje
  • origano ili majčina dušica (po želji)
  • papar

Priprema

U dubljoj tavi na maslinovom ulju distajte narezane pomidore u koje ste dodali malo papra i origana (ili majčine dušice) dok ne dobijete gust umak.

Dodajte jaja (umućena ili na oko, po želji) i pecite dok jaja nisu pečena.

Na kraju dodajte izmrvljeni feta sir, i pecite još minutu-dvije.

Servirajte toplo na plitkim tanjurima, uz kruh. Po želji možete preliti s još malo maslinovog ulja i posuti feta sirom.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter