KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Špagetini s brašnom od slanutka alla carbonara

| Autor: Tea TIDIĆ

Sastojci:

  • - 400 grama brašna od slanutka
  • - 200 grama glatkog brašna
  • - 6 jaja
  • - 7 žumanjaka
  • - 20 cijelih jaja
  • - pola kile maslaca
  • - pola kile krušnih mrvica
  • - 200 grama pancete
  • - 250 grama sira Urban mljekare Latus

Priprema: Od slanutkovog i glatkog brašna te žumanjaka umijesiti tvrdo tijesto i pustiti da odmori barem 30 minuta. Odvojiti žumanjak i ostaviti preko noći u krušnim mrvicama koje izvlače vlagu iz žumanjaka. Izrezati pancetu na tanke trakice. Špagete ili lazanjice oblikovati mašinom te ih skuhati. Servirati na tanjuru: na vrh staviti žumanjak ispržen u prezlama koji iznutra mira biti mekan. Dodati pofriganu pancetu te, na koncu, jelo posuti ribanim sirom Urban žminjske mljekare Latus. Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter