KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Savršena marinada za najsočnije meso na roštilju

| Autor: Portal GlasIstre.hr

Dovoljno je marinirati meso pola sata do maksimalno dva sata u hladnjaku da biste dobili savršeno i sočno meso s roštilja

Ova je marinada proglašena najboljom na svijetu, a njezin je tajni sastojak- popularni Worchestershire umak. Samo je nekoliko namirnica potrebno da pripremite marinadu od koje će meso postati sočno, mekano i obogaćeno okusom.

Iako je uvriježeno mišljenje da meso u marinadi mora odstajati preko noći, time ćete zapravo postići suprotan efekt- meso na taj način može postati gnjecavo. Dovoljno je marinirati meso pola sata do maksimalno dva sata u hladnjaku da biste dobili savršeno i sočno meso s roštilja.

Sastojci:

  • - ¼ šalice Worchestershire umaka
  • - ½ šalice limunovog soka
  • - ½ šalice maslinovog ulja
  • - 1 žličica sitno nasjeckanog češnjaka
  • - 2 žličice suhog bosiljka
  • - 1 žličica papra
  • - ½ žličice soli
  • - prstohvat mljevene paprike

U manjoj zdjeli dobro pomiješajte sve sastojke. Meso stavite u veću zdjelu ili u plastičnu vrećicu sa zatvaračem. Prelijte meso marinadom i stavite u hladnjak. Ostavite 30 minuta do maksimalno 2 sata.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom