KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Ražnjići s morskim plodovima u umaku salmoriglio

| Autor: Vesna MEDVEDEC

Evo jedne morske inačice ražnjića, koji preporučamo da priredite kad vam dođe društvo na večeru - priprema je jednostavna, a sigurni smo da ćete oduševiti nepca svih ljubitelja gastro delicija.

Sastojci:

  • - 8 jakobovih kapica
  • - 8 očišćenih škampa
  • - 200 g fileta grdobine
  • - 2 cipla (svaki otprilike 200 g, očišćena, filetirana i narezana na kockice)
  • - sok 2 limuna
  • - 1 češanj češnjaka sitno nasjeckan
  • - 4 g svježeg nasjeckanog peršina
  • - 4 g svježeg origana
  • - 200 ml ekstradjevičanskog maslinovog ulja
  • - 50 ml vruće vode
  • - sol i papar prema ukusu

Priprema:

Nabodite grdobinu, jakobove kapice, škampe i ciple na 8 ražnjića.

Za umak salmoriglio ulijte ulje u vatrostalnu zdjelu, dodajte limunov sok i vruću vodu i počnite snažno miješati pjenjačom.

Dodajte češnjak i peršin.

Stavite zdjelu iznad lonca u kojem lagano kipi voda (pazite da ne uronite zdjelu u vodu nego da je stavite iznad nje) i zagrijavajte umak pet do šest minuta, stalno miješajući pjenjačom.

Poškropite ražnjiće umakom salmoriglio.

Ispecite ih na roštilju, premazujući ih s još umaka dok se peku.

Posolite ih i popaprite, prelijte preostalim umakom i poslužite.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter