Evo jedne morske inačice ražnjića, koji preporučamo da priredite kad vam dođe društvo na večeru - priprema je jednostavna, a sigurni smo da ćete oduševiti nepca svih ljubitelja gastro delicija.
Sastojci:
Priprema:
Nabodite grdobinu, jakobove kapice, škampe i ciple na 8 ražnjića.
Za umak salmoriglio ulijte ulje u vatrostalnu zdjelu, dodajte limunov sok i vruću vodu i počnite snažno miješati pjenjačom.
Dodajte češnjak i peršin.
Stavite zdjelu iznad lonca u kojem lagano kipi voda (pazite da ne uronite zdjelu u vodu nego da je stavite iznad nje) i zagrijavajte umak pet do šest minuta, stalno miješajući pjenjačom.
Poškropite ražnjiće umakom salmoriglio.
Ispecite ih na roštilju, premazujući ih s još umaka dok se peku.
Posolite ih i popaprite, prelijte preostalim umakom i poslužite.
Dobar tek!