(Snimila Tea Tidić)
Ako ste u stisci s vremenom, a želite zdrav i ukusan obrok - onda definitivno morate isprobati ovaj recept. Meso lososa je mekano i kratko se prži, a važno je pržiti na niskoj temperaturi.
Sastojci za 2 osobe:
Priprema:
Na srednjoj vatri na maslinovom ulje pecite odreske lososa - prvo stavite na stranu s kožom. Kad meso najbliže tavi počinje mijenjati boju, okrenite odrezak na bočnu stranu pa popržite minutu, i onda na drugu bočnu stranu pa popržite. Na kraju okrenite na stranu gdje je meso, popržite kratko, pa dodajte maslinovo ulje, sjeckani češnjak i peršin, i još pržite još minutu. Nije potrebno začiniti, jer je losos sam po sebi dovoljno slan.
Povrće po izboru (svježe ili smrznuto) skuhajte ili kratko popržite u tavi, pa poslužite uz odreske.
Dobar tek!