KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Odrezak lososa pečen na tavi s povrćem - ukusan ručak gotov u 15 minuta

| Autor: Glas Istre
(Snimila Tea Tidić)

(Snimila Tea Tidić)


Ako ste u stisci s vremenom, a želite zdrav i ukusan obrok - onda definitivno morate isprobati ovaj recept. Meso lososa je mekano i kratko se prži, a važno je pržiti na niskoj temperaturi.

Sastojci za 2 osobe:

  • 2 odreska lososa s kožom (svaki od cca 20 dkg)
  • češnjak
  • peršin
  • maslinovo ulje
  • povrće po izboru (može i smrznuto, carska mješavina, brokula, mahune...)

Priprema:

Na srednjoj vatri na maslinovom ulje pecite odreske lososa - prvo stavite na stranu s kožom. Kad meso najbliže tavi počinje mijenjati boju, okrenite odrezak na bočnu stranu pa popržite minutu, i onda na drugu bočnu stranu pa popržite. Na kraju okrenite na stranu gdje je meso, popržite kratko, pa dodajte maslinovo ulje, sjeckani češnjak i peršin, i još pržite još minutu. Nije potrebno začiniti, jer je losos sam po sebi dovoljno slan.

Povrće po izboru (svježe ili smrznuto) skuhajte ili kratko popržite u tavi, pa poslužite uz odreske.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter