KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Nesvakidašnja i izuzetno ukusna kulinarska kombinacija koja se sprema u tren oka - njoki s tunom

| Autor: Chefovi restorana Sopravento
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Chefovi pomerskog restorana Sopravento za čitatelje Glasa Istre pripremili su jednostavan recept koji svatko može pripremiti - a opet sljubljuje nova kulinarska iskustva. Riječ je o njokima s tunom - neobična kombinacija, koja je ujedno izuzetno ukusna.

Sastojci:

  • svježa tuna
  • maslinovo ulje
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 dcl vina
  • 1 veća rajčica
  • riblji temeljac
  • njoki
  • svježi bosiljak

Priprema:

Na maslinovom ulju lagano prepržiti isjeckanu svježu tunu.

Dodati 1 češanj češnjaka i zaliti s malo vina, pustiti da vino ispari, i dodati isjeckanu svježu rajčicu.

Zaliti s ribljim temeljcem ili vodom, začiniti i pustiti da se reducira.

U gotovi umak dodati njoke koje smo prethodno skuhali i još malo sve skupa prokuhati.

Servirati uz svježi bosiljak.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter