KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Krumpir na francuski način pripremljen u pećnici - jednostavan složenac za odličan ručak

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Makar ovo jelo ne vuče svoje korijene iz francuske gastronomije, uvriježen naziv mu jest - krumpir na francuski način, a ovakav način pripreme krumpira bio je izuzetno popularan osamdesetih godina.

Ovaj složenac se vrlo jednostavno priprema, i jako je ukusan.

 

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 5 kuhanih jaja
  • 4 kobasice
  • 750 ml kiselog vrhnja
  • sol
  • papar
  • ulje

 

Priprema:

Krumpir skuhajte s korom. Kad se ohladi, ogulite ga i narežite na tanke ploške.

Istovremeno stavite kuhati jaja i kobasice, pa kad su gotovi, narežite ih na kolutiće.

U nauljeni pleh za pečenje slažite red kuhanog krumpira, pa red kobasica i jaja, pa začinite solju i paprom te prelijte kiselim vrhnjem.

Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 25 minuta.

Kao prilog možete poslužiti sezonsku salatu.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter