KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Janjetina u padeli - jednostavna receptura za sočan i zasitan ručak

| Autor: Chef Andrija TOMIĆ
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Na portalu Glasa Istre donosimo vam i recepte chefova kuhinje - a ovaj recept donosi vam chef kuhinje u pomerskom restoranu Sopravento, Andrija Tomić.

Sastojci za 4 osobe:

  • 1 kg izrezane janjetine s kostima
  • 0,7 kg krupno izrezanog   luka
  • 0,3 kg mrkve
  • 3 do 4 krupno izrezanih režnja češnjaka
  • 5 listova lovora
  • 2 do 3 grančice ružmarina
  • 0,3 dcl malvazije
  • 0,1 dcl maslinovog ulja

Priprema:

U malo dubljem loncu, na zagrijanom maslinovom ulju pofrigamo janjetinu.

Istu izvadimo iz lonca, dodamo luk, mrkvu, češnjak i sol, i sve to dobro izdinstamo.

Nakon što smo izdinstali povrće vratimo janjetinu u padelu.

Zalijemo s bijelim vinom i kuhamo sve zajedno cca sat i po.

U zadnjih 30 minuta dodamo lovor i ružmarin. Sol i papar po guštu.

Uz janjetinu možemo servirati palentu.

Foto

Chef kuhinje Andrija Tomić

Restoran Sopravento

Marina Pomer

Pomer 26a 52203 Medulin 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter