KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Idealno za ljetne dane - cheesecake s limunom koji se ne peče!

| Autor: Glas Istre
ilustracija

Sastojci:

150 grama keksa (najbolje Petit kekse)
50 g maslaca
20 g šećera
1 vanilijin šećer
320 g sira mascarponea
korica jednog limuna
limunov sok od iscijeđena tri limuna

Priprema:

Od keksa pravimo „koru“, a sve što je potrebno jest samljeti kekse, bilo ručno ili u blenderu, dodati im otopljeni maslac i šećer. Smjesu tada ravnomjerno rasporediti po kalupu za tortu i staviti na sat-dva u hladnjak kako bi postala čvrsta i kompaktna.

Krema se napravi tako što se svi preostali sastojci (mascarpone, vanilijin šećer, koricu limuna i limunov sok) dobro izmiješa dok se ne dobije čvrsta i jednolična smjesa. Kad se podloga dobro ohladila, smjesu izliti u kalup i vratiti na hlađenje barem pet sati. I to je to. 


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum