KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Idealni za marendu ili grickanje uz film - jastučići sa šunkom i sirom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Šunka, sir i tijesto najčešći su sastojci pizze, a danas vam donosimo nešto drukčiji način pripreme ovih sastojaka - a ovi mali zalogajčići su idealni za marendu ili pak za grickanje uz film ili samo kao zalogaj "u letu".

Sastojci:

Tijesto:

  • 400 g brašna
  • 0,5 dcl vina
  • 2 dcl vode
  • 10 g suhog kvasca
  • žlica maslinovog ulja
  • žličica meda
  • žličica soli

Nadjev:

  • 1 šalica ricotte
  • 100 g šunke
  • 4 žlice pesto genovese
  • jaje

Priprema:

U posudi pomiješajte vodu, vino, med i suhi kvasac i dobro promiješajte dok ne dobijete pjenastu smjesu, pa dodajte sol i maslinovo ulje.

U dublju posudu stavite brašno, pa ulijte mješavinu s kvascem koju ste prethodno pripremili, pa sve umijesite dok ne dobijete mekano tijesto.

Oblikujte tijesto u loptu, prekrijte krpom i pustite da odstoji bar sat vremena.

Nakon toga izvadite tijesto na pobrašnjenu površinu i razvaljajte na debljinu od pola centimetra, pa izrežite na pravokutnike i pustite da se diže još 15 - 20 minuta.

Za to vrijeme umiješajte ricottu, šunku nasjeckanu na trakice i pesto genovese.

U svaki izrezani pravokutnik stavite nadjev, pa preklopite drugim komadom tijesta.

Slažite u pleh koji ste prekrili papirom za pečenje, premažite razmućenim jajem i pospite sa solju.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 20 minuta.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of