Ilustracija (foto: Pixabay)
Tajna mekih i ukusnih svinjskih odrezaka je u nekoliko koraka pripreme.
SASTOJCI:
PRIPREMA:
U velikoj zdjeli umutite Dijon senf, soja umak, aceto balsamico, 1/4 šalice maslinovog ulja, češnjake i grančice timijana. Nakon toga dodajte svinjske umake u veliku plastičnu vrećicu. Prelijte marinadu preko svinjskih odrezaka, pazeći se dobro natope. Zalijepite vrećicu i ostavite u hladnjaku najmanje 3 do 4 sata. Izvadite svinjske odreske iz marinade i osušite ih papirnatim ručnikom.
Pustite da se zagriju na sobnu temperaturu, a zatim izdašno pospite solju i paprom. U međuvremenu, zagrijte pećnicu na oko 190-200 stupnjeva Celzijusovih. Zagrijte veliku tavu s preostalim maslinovim uljem na srednje visokoj temperaturi. Dodajte svinjske kotlete i kuhajte 2 do 3 minute do zlatno smeđe. Zatim odreske prenesite u posudu i ulijte pileći temeljac. Na vrh svakog svinjskog kotleta dodajte 1 žlicu maslaca. Stavite u pećnicu na oko 6 do 10 minuta.
Svinjske odreske na tanjur, prekrijte folijom i ostavite da odstoje najmanje 10 minuta prije rezanja.
(Izvor: tportal.hr)