KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Fini i sočni kotleti

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (foto: Pixabay)

Ilustracija (foto: Pixabay)


Tajna mekih i ukusnih svinjskih odrezaka je u nekoliko koraka pripreme.

SASTOJCI:

  • 2 svinjska odreska
  • 1 žlica Dijon senfa
  • 1/4 šalice aceto balsamico
  • 1/4 žlice maslinovog ulja
  • 4 češnja češnjaka
  • 6 grančica svježeg timijana
  • 1/2 šalice pilećeg temeljca
  • 2 žlice maslaca
  • sol i svježe mljeveni papar

PRIPREMA:

U velikoj zdjeli umutite Dijon senf, soja umak, aceto balsamico, 1/4 šalice maslinovog ulja, češnjake i grančice timijana. Nakon toga dodajte svinjske umake u veliku plastičnu vrećicu. Prelijte marinadu preko svinjskih odrezaka, pazeći se dobro natope. Zalijepite vrećicu i ostavite u hladnjaku najmanje 3 do 4 sata. Izvadite svinjske odreske iz marinade i osušite ih papirnatim ručnikom.

Pustite da se zagriju na sobnu temperaturu, a zatim izdašno pospite solju i paprom. U međuvremenu, zagrijte pećnicu na oko 190-200 stupnjeva Celzijusovih. Zagrijte veliku tavu s preostalim maslinovim uljem na srednje visokoj temperaturi. Dodajte svinjske kotlete i kuhajte 2 do 3 minute do zlatno smeđe. Zatim odreske prenesite u posudu i ulijte pileći temeljac. Na vrh svakog svinjskog kotleta dodajte 1 žlicu maslaca. Stavite u pećnicu na oko 6 do 10 minuta.

Svinjske odreske na tanjur, prekrijte folijom i ostavite da odstoje najmanje 10 minuta prije rezanja.

(Izvor: tportal.hr)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of