KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Crostata od mrkve i đumbira

| Autor: Robert PERIĆ
Krostata od mrkve i đumbira

Krostata od mrkve i đumbira


Slastičarska krema: 450 gr mlijeka, 75 gr šećera, 5 žumanjaka, 50 gr gustina jedna mahuna vanilije

Zakuhati mlijeko sa vanilijom, izmiješati žumanjke i šećer, a potom umiješati gustin. U zakuhalo mlijeko dodati mješavinu žumanjka i nastaviti kuhati na laganoj vatri dok se krema ne zgusne.

Prhko tijesto: 500 gr brašna, 270 gr maslaca, 200 gr šećera u prahu, 4 žumanjka, 15 gr maslinovog ulja

U miješalici pljeskariti brašno i maslac, potom dodati šećer i mješavinu jaja s uljem. Izvaditi tijesto iz miješalice i odložiti u hladnjak 60 minuta.

Smjesa od đumbira i mrkve: 100 gr suncokretovog ulja, 100 gr maslinovog ulja, 200 gr šećera u prahu, 160 gr brašna, 200 gr jaja, 8 gr praška za pecivo, 150 gr ribane mrkve, 50 gr brašna od badema, 4 gr đumbira, 150 gr listića badema, šećer u prahu i listići badema za posipanje.

Mutilicom u izmiješane praškove umiješati jaja, ulja, a potom mrkvu i ribani đumbir.

Priprema: Razvaljati prhko tijesto na debljinu od 4 mm. Obložimo prethodno zamašćen kalup za tortu i položimo na dno malo slastičarske krene (hladne). Uliti smjesu od mrkve, posipati listićima badema i šećerom u prahu i peći na 180. Ohlađenu tortu izvaditi iz kalupa i posipati šećerom u prahu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini