KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Brzi i fini ručak - složenac od krumpira i šampinjona

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Sastojci:

500 g šampinjona

1 vezica peršina

2 žlice vlasca

1 žlica maslaca

1 veći poriluk

600 g krumpira

3 režnja češnjaka

200 g kiselog vrhnja

2 žlice parmezana

začinsko bilje

sol

papar

Priprema:

Šampinjone sitno nasjeckajte, poriluk narežite na kolutiće, pa nasjeckajte i peršin te vlasac. Na ulju pirjajte poriluk s nasjeckanim šampinjonima, pospite peršinom, posolite, popaprite i dodajte druge začine po želji. Ogulite krumpir i narežite na tanke ploške. Krumpir posložite u namašćen oblik (slažite kao riblje ljuske).

Usitnite češnjak, nasjeckajte vlasac, a parmezan naribajte, pa sve dobro promiješajte s vrhnjem. Na sloj krumpira, rasporedite pirjane gljive i poriluk, a zatim ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.

Smjesu od vrhnja i ribanog sira prelijte preko slojeva te pecite od 40 do 45 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°c. Poslužite toplo.

Izvor: gastro.24.sata

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter