KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Punjeni zapečeni šampinjoni

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (foto Pixabay)

Ilustracija (foto Pixabay)


Sastojci:

20 cijelih šampinjona

2 žlice maslaca

2 češnja češnjaka, protisnutog

0,5 luka, sitno nasjeckanog

½ žličice soli

¼ žličice svježe mljevenog papra

120 g sirnog namaza

40 g ribanog sira

15 g svježeg peršina, sitno nasjeckanog

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200°C i pripremite lim za pečenje tako da ga podmažete s malo maslinovog ulja ili obložite papirom za pečenje.

Šampinjonima uklonite peteljke. Sitno nasjeckajte peteljke i ostavite sa strane.

Otopite maslac u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckane peteljke gljiva i pirjajte ih 5 minuta ili dok većina tekućine ne nestane. Dodajte luk, češnjak, sol i papar, te pirjajte još 1 do 2 minute, dok luk ne omekša. Prebacite smjesu od gljiva u zdjelu i ostavite da se malo ohladi.

Dodajte peteljkama u zdjelu sirni namaz, ribani sir i peršin. Ostavite malo ribanog sira sa strane. Dobro promiješajte.

Nadjevom napunite klobuke šampinjona i ravnomjerno pospite odvojenim parmezanom i nasjeckanim pekan orasima.

Pecite 20 do 25 minuta ili dok šampinjoni na vrhu ne dobiju zlatnosmeđu boju. Gotove šampinjone pospite s malo svježeg peršina.

Izvor: Index recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater