FOTO/iStock
Starinski, jednostavni kolači, daju poseban doživljaj. Posegnite za ovim retro receptom za izvrnuti kolač od ananasa. Pečenjem ananasa prije pečenja kolača gubite dio vode i dobivate kolač urednijeg izgleda.
Sastojci:
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180C. Stavite komadiće ananasa na tepsiju i pecite 10 minuta. Pospite smeđim šećerom i pecite još 10 minuta. Pustite da se potpuno ohladi na pladnju. Ivice i podnožje okruglog kalupa za torte, debljine 22 cm, premažite maslacem i na podlogu kalupa dodajte debeli sloj maslaca. Po maslacu pospite 3 žlice šećera u prahu. Složite karamelizirane komade ananasa u jedan sloj na dno kalupa uredno ili nasumično koliko želite. Dodajte trešnje za dodatni užitak, ako želite.
U zdjeli istucite 115 g maslaca i šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti. Dodajte jedno po jedno jaje, dobro umutite između svakog, a zatim umutite vaniliju. U zdjelu prosijte brašno, dodajte prašak za pecivo i prstohvat soli te ga metalnom žlicom umiješajte u tijesto. Dodajte mlijeko da dobijete glatko tijesto. Žlicom stavljajte tijesto po kriškama ananasa i zagladite vrh. Pecite 50 minuta. Ostavite da se ohladi 5 minuta, a zatim nježno izvadite na tanjur.
Izvor: Novi list