KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Prevrnuti kolač od ananasa koji podsjeća na djetinjstvo

| Autor: Dijana Ljubanović
FOTO/iStock

FOTO/iStock


Starinski, jednostavni kolači, daju poseban doživljaj. Posegnite za ovim retro receptom za izvrnuti kolač od ananasa. Pečenjem ananasa prije pečenja kolača gubite dio vode i dobivate kolač urednijeg izgleda.


Sastojci:

  • ananas 1 mali, oguljen i narezan na kockice
  • smeđi šećer 2 žlice
  • maslac 115 g, omekšan plus 50 g za lim
  • šećer u prahu 175 g, plus 3 žlice
  • trešnje 7, prepolovljene (izborno)
  • jaja 3
  • ekstrakt vanilije 1 žličica
  • glatko brašno 225g
  • prašak za pecivo 2 žličice
  • mlijeko 50-75ml

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180C. Stavite komadiće ananasa na tepsiju i pecite 10 minuta. Pospite smeđim šećerom i pecite još 10 minuta. Pustite da se potpuno ohladi na pladnju. Ivice i podnožje okruglog kalupa za torte, debljine 22 cm, premažite maslacem i na podlogu kalupa dodajte debeli sloj maslaca. Po maslacu pospite 3 žlice šećera u prahu. Složite karamelizirane komade ananasa u jedan sloj na dno kalupa uredno ili nasumično koliko želite. Dodajte trešnje za dodatni užitak, ako želite.

U zdjeli istucite 115 g maslaca i šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti. Dodajte jedno po jedno jaje, dobro umutite između svakog, a zatim umutite vaniliju. U zdjelu prosijte brašno, dodajte prašak za pecivo i prstohvat soli te ga metalnom žlicom umiješajte u tijesto. Dodajte mlijeko da dobijete glatko tijesto. Žlicom stavljajte tijesto po kriškama ananasa i zagladite vrh. Pecite 50 minuta. Ostavite da se ohladi 5 minuta, a zatim nježno izvadite na tanjur.

Izvor: Novi list

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom