(Foto: kochtopf / Flickr)
Ovaj desert, u svijetu poznat i kao Nanaimo Bars, dolazi iz Kanade, a riječ je o kombinaciji prhke kokos podloge, svilenkaste kreme od vanilije i glatkog sloja čokoladne glazure. Najbolja stvar? Ne peče se!, prenosi Index.hr.
Podloga
Krema
Čokoladna glazura
U posudi iznad lonca s kipućom vodom otopite maslac, šećer i kakao. Dodajte umućeno jaje i dobro promiješajte i kuhajte na pari 2-3 minute uz stalno miješanje, dok se smjesa ne zgusne.
Dodajte mljevene kekse, kokos i orahe te dobro izmiješajte. Smjesu utisnite u manji četvrtasti kalup obložen papirom za pečenje. Ohladite u hladnjaku najmanje 30 minuta.
U posudi izmiksajte maslac, šećer u prahu, vaniliju, puding u prahu i mlijeko dok ne dobijete glatku, svijetlu kremu. Ravnomjerno je rasporedite preko ohlađene podloge i ponovno stavite u hladnjak.
Na pari otopite čokoladu i maslac. Lagano ohladite pa prelijte preko kreme i pažljivo poravnajte. Ostavite kolač u hladnjaku barem 2 do 3 sata, a idealno preko noći, kako bi se slojevi lijepo stisnuli.