Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Slasni kanadski kolač koji se ne peče

| Autor: Glas Istre
(Foto: kochtopf / Flickr)

(Foto: kochtopf / Flickr)


Ovaj desert, u svijetu poznat i kao Nanaimo Bars, dolazi iz Kanade, a riječ je o kombinaciji prhke kokos podloge, svilenkaste kreme od vanilije i glatkog sloja čokoladne glazure. Najbolja stvar? Ne peče se!, prenosi Index.hr.

Sastojci

Podloga

  • 120 g maslaca
  • 50 g šećera
  • 30 g kakaa u prahu
  • 1 jaje
  • 150 g mljevenih keksa
  • 80 g kokosovog brašna
  • 50 g nasjeckanih oraha

Krema

  • 100 g omekšalog maslaca
  • 2 žlice pudinga od vanilije u prahu
  • 250 g šećera u prahu
  • 3 žlice mlijeka
  • 1 žličica vanilin šećera

Čokoladna glazura

  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 2 žlice

Priprema

U posudi iznad lonca s kipućom vodom otopite maslac, šećer i kakao. Dodajte umućeno jaje i dobro promiješajte i kuhajte na pari 2-3 minute uz stalno miješanje, dok se smjesa ne zgusne.

Dodajte mljevene kekse, kokos i orahe te dobro izmiješajte. Smjesu utisnite u manji četvrtasti kalup obložen papirom za pečenje. Ohladite u hladnjaku najmanje 30 minuta.

U posudi izmiksajte maslac, šećer u prahu, vaniliju, puding u prahu i mlijeko dok ne dobijete glatku, svijetlu kremu. Ravnomjerno je rasporedite preko ohlađene podloge i ponovno stavite u hladnjak.

Na pari otopite čokoladu i maslac. Lagano ohladite pa prelijte preko kreme i pažljivo poravnajte. Ostavite kolač u hladnjaku barem 2 do 3 sata, a idealno preko noći, kako bi se slojevi lijepo stisnuli.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama