Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Neodoljiva mojito torta

| Autor: Ana Braškić
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Kada se torta ohladi i stegne, izvaditi je iz kalupa, ukrasiti kriškama limete i svježim listićima mente.

TEŽINA: srednje teško

VRIJEME: 30 min + vrijeme za hlađenje

Sastojci

  • 250 g Digestive keksa (ili po želji)
  • 150 g maslaca
  • 250 g slatkog vrhnja
  • 250 g mascarponea
  • 6 g želatine u listićima
  • 2 limete
  • 30 ml bijelog ruma
  • 150 g šećera u prahu
  • listići mente
  • 2 žlice mlijeka

Priprema

Sastojci su za kalup s odvojivim obručem promjera 20 cm. Kekse usitniti u multipraktiku i pomiješati s otopljenim maslacem. Dobivenu smjesu utisnuti u kalup obložen masnim papirom.

Poravnati pomoću čaše ravnog dna i staviti u hladnjak dok ne pripremite kremu. Listiće želatine staviti u hladnu vodu na 10 minuta. Ocijediti ih i otopiti u 2 žlice toplog mlijeka. U zdjeli istući vrhnje sa šećerom.

U drugoj zdjeli pomiješajti mascarpone s rumom, sokom i naribanom koricom limete. Postupno dodati tučeno vrhnje i pažljivo miješati špatulom da krema ostane prozračna.

Dodati nasjeckane listiće mente i otopljenu želatinu i dobro promiješati. Kremu rasporediti na podlogu, poravnati i staviti u hladnjak na 4 sata.

Kada se torta ohladi i stegne, izvaditi je iz kalupa, ukrasiti kriškama limete i svježim listićima mente. Ako će tortu jesti djeca izostavite alkohol, a Digestive kekse možete zamijeniti bilo kojim keksima, uključujući bezglutenske.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama