kuhajte s glasom istre

Recept dana: Najbolji pečeni krumpiri ikad. Ima jedan poseban sastojak

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Foto Pixabay)

Ilustracija (Foto Pixabay)


Sastojci:

800 g mladog krumpira

75 g ribanog parmezana

maslinovo ulje

začini po želji

sol, papar

Priprema:

Krumpir dobro očetkajte pod mlazom vode pa ga prokuhajte dok nije napola gotov. Prepolovite ga, malo ga nauljite izačinite po želji. Svaku polovicu krumpira premazanom stranom umočite u parmezan pa ga tom istom stranom prema dolje položite u posudu za pečenje. Dodajte još malo ulja, po želji koju grančicu ružmarina i malo pancete.

Pecite sve dvadesetak minuta na 200 stupnjeva pa po želji krumpir malo zgnječite dnom čaše i vratite u pećnicu da se peče dok vam nije ispečen po guštu. Zadnjih desetak minuta temperaturu možete i povećati, ako volite jako hrskavo.

Gotov je kad je iznutra mekan, a izvana jako hrskav, dok mu je na dnu čipka od parmezana.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater