kuhajte s glasom istre

Recept dana: Ukusno i jeftino - varivo od krumpira

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Sastojci:

1 kg krumpira

500 ml vode

300 g smrznutog povrća (grašak, mrkva)

250 ml mlijeka

30 g brašna

1 luk

1 povrtna kocka

1 čajna žličica mediteranske mješavine začina

1 čajna žličica češnjaka u prahu

sol i papar po želji

biljno ulje za pirjanje

Priprema kremastog variva od krumpira:

Ogulite krumpir i narežite ga na kocke veličine oko dva centimetra.

U većem loncu zagrijte malo ulja pa na njemu prepirjajte sitno nasjeckani luk. Pirjajte nekoliko minuta, dok luk ne omekša pa dodajte krumpir. Dobro promiješajte.

Podlijte krumpir toplom vodom u kojoj ste rastopili jednu povrtnu kocku.

U mlijeku razmutite brašno i stavite sa strane.

Kuhajte krumpir dok ne omekša. Smanjite temperaturu, a potom umiješajte pripremljeno brašno i mlijeko te smrznuto povrće. Zakuhajte varivo.

Začinite ga sa solju, paprom, češnjakom u prahu i mediteranskom mješavinom začina i pustite da se zgusne.

Kada je povrće skuhano do kraja, a varivo postane kremasto, spremni ste za posluživanje. Na kraju možete dodati i malo vrhnja ili naribanog sira.

Izvor: Zadovoljna hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter