kuhajte s glasom istre

Recept dana: Piletina u bešamel umaku

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Ukusna piletina u jednom od osnovnih umaka francuske kuhinje.

Sastojci:

  • pileća prsa (bez kostiju i kože), 600 g
  • maslinovo ulje, 2 žlice
  • crni papar, 1/2 žličice
  • sol, 1/2 žličice

Umak

  • brašno, 2 žlice
  • maslac, 2 žlice
  • mlijeko, 2 šalice
  • sir ribanac, 100 g
  • sol, 1 žličica
  • crni papar, 1/2 žličice

Priprema piletine

Narežite pileća prsa na kockice te ih začinite crnim paprom i soli.

Zagrijte maslinovo ulje na tavi i ispecite piletinu na jačoj vatri. Ostavite na mjestu gdje neće gubiti toplinu.

Umak

Otopite maslac u loncu, dodajte mu i brašno neprestano miješajući.

U smjesu polagano dodavajte i hladno mlijeko te nastavite jako miješati kako se ne bi stvorile grudice.

Dodajte crni papar i sol te nastavite mutiti dok ne dobijete gladak i gust umak.

Gotovim bešamel umakom prelijte piletinu, dodajte sir te pecite 25 minuta na 200°C. Možete ukrasiti ako želite te poslužiti vruće.

(Izvor: Fini recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter