KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Piletina s rižom i gljivama skuhana u jednoj tavi - ukusno jelo koje se brzo priprema

| Autor: Glas Istre
(Snimila Berislava Picek / Cropix)

(Snimila Berislava Picek / Cropix)


Za pripremu ovog jela trebat će vam samo jedna posuda, a rezultat je sočno meso u okusima bogatoj riži.

Sastojci:

  • 500 g pilećeg mesa po izboru
  • 50 g maslaca
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 300 g smeđih šampinjona
  • 2 manje ljutike
  • 400 ml pilećeg temeljca
  • 50 ml bijelog vina
  • 2 žlice senfa
  • 150 g arborio riže
  • 1 manja brokula
  • 50 g parmezana
  • svježi vlasac
  • sol
  • papar
  • mljevena crvena dimljena paprika

Priprema:

Piletinu prije pečenja začinite solju i dimljenom crvenom paprikom. Pustite da stoji oko pola sata. U tavi otopite maslac, posložite piletinu i pecite sa svih strana dok ne bude zlatno-žuta.

Piletinu izvadite iz tave i stavite sa strane. Na masnoću od pečenja dodajte na polovice narezane gljive i kratko ispecite. Izvadite ih iz tave i stavite u zdjelicu. Narezani luk na kockice lagano popržite. Kad postane staklast, dodajte češnjak i pržite par sekundi. Stavite rižu na tu masnoću koju kratko tostirajte.

Nakon par minuta u tavu dodajte vino te pustite par minuta da prokuha. Dodajte temeljac i pripremajte rižu kao klasičan rižoto. Nakon pet minuta u tavu vratite gljive, dodajte senf te sve promiješajte.

Vratite pečenu piletinu, brokulu i sve prelijte ostatkom temeljca. Kuhajte još na laganoj vatri oko pet do osam minuta. Na kraju jelo začinite svježe naribanim parmezanom i vlascem.

Izvor

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of