KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Fina tjestenina na mediteranski način gotova u pola sata

| Autor: Glas Istre
(Izvor: Fini recepti)

(Izvor: Fini recepti)


Recepata s tjesteninom postoji bezbroj, jer pri pripremi umaka uvijek možemo biti kreativni i prilagoditi ga svom ukusu. Pogledajte naš recept, koji će vam se sigurno svidjeti. Za pripremu će vam trebati pola sata.

Sastojci za 4 osobe:

  • 500 g tjestenine
  • 200 g umaka od rajčice
  • 2 glavice luka
  • 2 tikvice
  • 1 svježa crvena paprika
  • 1 svježa zelena paprika
  • 1 patlidžan
  • 2 žličice mješavine mediteranske trave
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Priprema:

Svo povrće očistimo, tikvice narežemo na kolutove i prepolovimo ih, papriku i luk na kockice, a patlidžan isto na kockice, te ga stavimo u zdjelu s posoljenom vodom i limunovim sokom da ne potamni.

U tavu, na tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo papriku, luk, posolimo ih i pržimo na srednje jakoj vatri, dok povrće malo na omekša.

Nakon četiri minute povrće izvadimo na stranu, u tavu ulijemo još maslinovog ulja, dodamo ocijeđene patlidžane, tikvice i pržimo tri, četiri minute na srednje jakoj vatri, po potrebi podlijevajući maslinovim uljem.

Zatim, u tavu, vratimo luk i papriku, dodamo mješavinu mediteranskih začina, začinimo solju i paprom, ulijemo umak od rajčice, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri.

Za to vrijeme, u lonac s vrelom i posoljenom vodom, dodamo tjesteninu i kuhamo, po prilici, 8 minuta.

Gotovu tjesteninu ocijedimo i umiješamo u umak s povrćem. Na tanjur stavimo malo povrća, preko njega tjesteninu i poslužimo.

Dobar tek!

Izvor: Fini recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter