ODRŽIVA MARENDA

Legendarni kuhar Stevo Karapandža na labinskom markatu

| Autor: Glas Istre
Stevo Karapandža (Snimio Damjan Tadić / Cropix)

Stevo Karapandža (Snimio Damjan Tadić / Cropix)


Ove subote, 25. ožujka, labinski će markat ugostiti slavnog kuhara Stevu Karapandžu, starijim generacijama poznat i kao zaštitno lice jedne od najdugovječnije kulinarske emisije "Male tajne velikih majstora kuhinje".

Stevo će uz podršku kuhara labinskog Velog Kafea od 8.30 na pokaznoj radionici predstaviti kako napraviti zdrava, ali jednostavna jela, od lokalnih namirnica koje je moguće kupiti i na labinskom markatu. No to nije sve - svi koji tog dana na markat dođu sa svojom višekratnom torbom za kupovinu, od 10.30 moći će besplatno degustirati netom pripremljenu marendu po Karapandžinom receptu.

S obzirom da se eventom promovira održivost i biranje održivijih rješenja, vodilo se računa i o načinu serviranja. Za potrebe eventa Valamar je posudio tanjure i pribor kako bi se i na taj način minimizirao utjecaj čovjeka na okoliš.

Osim kulinarske radionice, za djecu, ali i nešto starije, od 9 do 10 sati pripremit će se EKO kviz na kojem će biti moguće provjeriti svoje znanje o održivosti i ekologiji, ali i osvojiti prikladne nagrade.

Cijeli program vodit će Šajeta, a ovaj se event naslanja na inicijativu Za Labin bez plastike. Događaj organizira udruga PET Plus u suradnji s Gradom Labinom i komunalnim poduzećem 1. Maj Labin.

Inicijativu Za Labin bez plastike pokrenulo je komunalno poduzeće 1.maj u suradnji s Gradom Labinom s ciljem transformacije labinske tržnice u prvu tržnicu bez plastike, a dosadašnjim eventima u sklopu inicijative podizala se svijest o potrebi zamjene plastike okolišno prihvatljivijom ambalažom, ali i o promjenama navika kupaca i prodavača.

Subotnji događaj nastavlja u istom tonu, ali i podsjeća: velike promjene kreću i od nas samih. Dođite ove subote po vašu tjednu špežu sa svojom višekratnom torbom, i uživajte u hranjivom i zdravom obroku s našeg markata iz lonca Steve Karapandže i vrijednih kuhara Velog kafea!

Subotnji program:

8.30 - 10.30 h Kuhanje na markatu uz Stevu Karapandžu i podršku Velog kafea

10.30 - 11.30 h Podjela obroka kupcima s višekratnim torbama / košarama

9.00 - 9.30 h Eko kviz za najmlađe (u vanjskom prostoru na markatu)

9.30 - 10.00 h Eko kviz za odrasle (u vanjskom prostoru na markatu)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter