GASTRO SPECIJAL SUBOTOM: DENIZ ZEMBO

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Tradicija u novom ruhu - The Cartoccio od Bakalaia

| Autor: Chef Deniz ZEMBO

U blagdansko vrijeme, budimo malo dosadni i tradicionalni, a opet otkačeni… sve se ponavlja, svake godine isti blagdani, isti filmovi na TV-u, druženje s istim ljudima (bla, bla, bla…), ista hrana na stolu, isti formalni razgovori...

Pa dobro, bacimo po svemu tome par zrna zelenog papra... i nešto drukčiju recepturu za tradicionalni bakalar - a ovdje vam donosimo kako pripremiti The Cartoccio od Bakalaia

 

Zahtjevnost pripreme: srednja

Sastojci za 1 osobu:

  • - pekarski papir
  • - 10 dkg bakalara
  • - šakica blitve
  • - 1 krumpir
  • - par zrna kapara
  • - 3 masline
  • - 1 cherry rajčica
  • - malo maslinovog ulja
  • - sol
  • - tri zrna zelenog papra.

The Cartoccio od Bakalaia

Priprema:

File bakalara razrežemo na trakice, te ga položimo na komad pekarskog papira.

Uz njega dodamo nekoliko komada krumpira narezanog na kockice, kojeg smo prethodno na pola prokuhali.

Zatim uz sve to stavimo Cherry rajčicu razrezanu na četvrtine, šakicu blitve, nekoliko zrna kapara, tri masline, malo soli, prelijemo s malo maslinovog ulja i par zrna zelenog papra .

Dignemo u zrak rubove papira, te zavežemo špagom na mašnicu (tako da kasnije možemo lako odvezati).

Dobili smo oblik vrećice iliti škartoca u kojoj se nalaze opisane namirnice.

U zdjelu u pećnici stavimo još jedan pekarski papir i na njega stavimo našu blagdansku vrećicu.

Pećnicu namjestimo na 180 stupnjeva, te pečemo 25 do 30 minuta.

Nakon tog vremena izvadimo iz pećnice i poslužimo na tanjur.

Uživajte i dobar tek!

Foto

Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo, a uz njega aplikaciju su stvarali svi vođeći kuhari Kulinarskog centra, za nutricionizam je zadužena Sanja Močinić iz Studija Zdravi i vitki, Marko Lončar je zadužen za fitness dio, te mnogi drugi.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum