Ljudi, idemo dalje. Ispratimo staru godinu kao i stare loše navike, tabu temu loših genetskih nasljeđa i strahove "naših starih" koji žive u nama i osuđuju nas na osrednjosti i kukavičluk u životu.
Pređimo liniju sigurnosti, i po prvi put upoznajmo sami sebe i svoje bezgranične mogućnosti.
Pedoći na buzaru, na prvi pogled jelo koje se radi na isti kalup od uvijek, ali uz par dodataka može prijeći granice tradicije...
Zahtjevnost pripreme: Srednje
Sastojci za 4 osobe:
Priprema:
Oprati pedoće i skinuti "kosu" koja viri iz školjke.
U duboku posudu staviti maslinovo ulje i nasjeckani češnjak.
Kada se ulje i češnjak malo zagriju dodati školjke i poklopiti.
Svakih par minuta dobro protresite posudu.
Kada se školjke otvore dodajte po njima bijelog vina.
Otklopite, posolite i kuhajte još nekih desetak minuta, te dodajte sok od 1/2 limuna, sitno nasjeckani češnjak, nasjeckani peršin, male cherry rajčice narezane na četvrtine i jušnu žlicu kapara.
Tako kuhajte još maksimalno 5 minuta te ugasite izvor topline.
Sve prelijte maslinovim uljem, i po svemu pobacajte par jušnih žlica krupnih mrvica, nek izgleda kao da je pao prvi snijeg po svemu...
Tako u loncu servirajte svojim najdražima ili onima koji će to tek postati...
Uživajte i dobar tek!
Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.
Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.
Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.
Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.
Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.
U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo, a uz njega aplikaciju su stvarali svi vođeći kuhari Kulinarskog centra, za nutricionizam je zadužena Sanja Močinić iz Studija Zdravi i vitki, Marko Lončar je zadužen za fitness dio, te mnogi drugi.
To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.
Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.