GASTRO SPECIJAL SUBOTOM: DENIZ ZEMBO

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Pedoći u posteljici od nove godine

| Autor: Chef Deniz ZEMBO

Ljudi, idemo dalje. Ispratimo staru godinu kao i stare loše navike, tabu temu loših genetskih nasljeđa i strahove "naših starih" koji žive u nama i osuđuju nas na osrednjosti i kukavičluk u životu.

Pređimo liniju sigurnosti, i po prvi put upoznajmo sami sebe i svoje bezgranične mogućnosti.

Pedoći na buzaru, na prvi pogled jelo koje se radi na isti kalup od uvijek, ali uz par dodataka može prijeći granice tradicije...

 

Zahtjevnost pripreme: Srednje

 

Sastojci za 4 osobe:

  • - 1 kg pedoća (ili svježih ili zamrznutih - koji su draži Vašem novčaniku)
  • - 4 česna češnjaka
  • - stručak peršina
  • - malo kapara
  • - 10 malih cherry rajčica
  • - 1/2 limuna
  • - 1,5 dcl bijelog vina
  • - 1 dcl maslinovog ulja
  • - 2 jušne žlice krušnih mrvica

 

Priprema:

Oprati pedoće i skinuti "kosu" koja viri iz školjke.

U duboku posudu staviti maslinovo ulje i nasjeckani češnjak.

Kada se ulje i češnjak malo zagriju dodati školjke i poklopiti.

Svakih par minuta dobro protresite posudu.

Kada se školjke otvore dodajte po njima bijelog vina.

Otklopite, posolite i kuhajte još nekih desetak minuta, te dodajte sok od 1/2 limuna, sitno nasjeckani češnjak, nasjeckani peršin, male cherry rajčice narezane na četvrtine i jušnu žlicu kapara.

Tako kuhajte još maksimalno 5 minuta te ugasite izvor topline.

Sve prelijte maslinovim uljem, i po svemu pobacajte par jušnih žlica krupnih mrvica, nek izgleda kao da je pao prvi snijeg po svemu...

Tako u loncu servirajte svojim najdražima ili onima koji će to tek postati...

Uživajte i dobar tek!

Foto

Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo, a uz njega aplikaciju su stvarali svi vođeći kuhari Kulinarskog centra, za nutricionizam je zadužena Sanja Močinić iz Studija Zdravi i vitki, Marko Lončar je zadužen za fitness dio, te mnogi drugi.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of