GASTRO SPECIJAL SUBOTOM: DENIZ ZEMBO

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Moj sendvič

| Autor: Chef Deniz ZEMBO

Petak... ah napokon malo mira... na selu sam... uživam u pomiješanom zvuku cvrčaka i vrana... to ni jedan DJ ne može nadmašiti... i dok se penjem starim kamenim škalinama u vrt... mislim si... sendvič... to je jelo koje svaki čovjek jede u svojoj intimi i sam sa sobom...

Kad negdje marendaš i jedeš sendvič, najčešće si sam, najčešće si ga napraviš u intimi svojeg doma... sendvič je stvar između tebe i onog što imaš u frižideru, u ovom mojem slučaju stvar između mene i onog što imam u vrtu... penjem se po kamenim škalinama, dolazim u vrt, prvo što vidim je tikvica... zašto i nju nebi stavio u sendvič? Mi smo zaboravili u ovom "hamburger društvu" da se i tikvica nekad jela sirova, mi smo zaboravili u ovom "hamburger društvu" na dvije fete kruha, malo nekog mesa, ili salame, pa povrća između, mi smo zaboravili na ljubav prema bližnjem, ali smo zato pronašli ljubav prema novom lijepom autu, novoj majici, novoj kremici, ljubav prema shopping centru, ljubav prema hamburgeru... Fuck oll that! Danas pravim sendvič! ...ja ljubim!

Moj sendvič (Deniz ZEMBO)

Složenost: toliko lako da se ne isplati napisati koliko je to...

 

Sastojci:

  • trećina nekog kruha
  • 15 dkg mortadele
  • pola manje tikvice
  • nekoliko feta domaće kapule
  • nekoliko šeri rajčica
  • par listića divljeg origana
  • nekoliko kapi maslinovog ulja

Priprema:

Razrežemo trećinu kruha na pola, i u njega stavimo 15-ak dkg mortadele... na nju položimo tanko narezane fete sirove tikvice, pa nekoliko šeri rajćica narezane na polovice, po svemu bacimo prstohvat listića divljeg origana (ja ga imam u vrtu ako ga nemate dobar je i onaj iz butige sušeni), par feta na tanko narezane kapule, poprskamo s maslinovim uljem poklopimo i pojedemo.

...dobar vam tek želim dragi ljudi, i ne zaboravite: Ovo je zemlja od sendviča, hamburger je ovdje tek "dragi gost"...

Foto

Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo, a uz njega aplikaciju su stvarali svi vođeći kuhari Kulinarskog centra, za nutricionizam je zadužena Sanja Močinić iz Studija Zdravi i vitki, Marko Lončar je zadužen za fitness dio, te mnogi drugi.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini