GASTRO SPECIJAL SUBOTOM: DENIZ ZEMBO

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Kora od krumpira alla farfalla

| Autor: Chef Deniz ZEMBO

Ovo je nadogradnja već objavljene namirnice, samo je to sad sasvim drugo i puno ukusnije jelo....

"Ostanimo doma"... poruka koja je trenutno najeksponiranija u svijetu... ako i ostajem doma, što imam oko sebe, što sve mogu raditi?

Gledam tako i vidim, stvari koje me okružuju. Otvaram frižider, uzimam kus gongorzole i nekoliko ljutih papričica, kako sam prije neki dan za ručak radio oldschool kokoš s krumpirima u pećnici, krumpirovu koru nisam bacio... oprao sam ju, osušio kuhinjskim ubrusom stavio u vrećicu i zamrznuo.

Chef Deniz Zembo

Sada i nju vadim iz škrinje i bacam je direkt na vrelo ulje, odlazim do kućnog vrta, berem šaku ružmarinovih cvjetića, i mislim se... stvari koje me okružuju i nisu tako loše, samo ih moram primijetiti...

Zahtjevnost: jednostavno

Sastojci za dvije osobe:

  • kora od 6 krumpira
  • 25 dkg gongorzole
  • tri ljute papričice različitoj u boji
  • šakica ružmarinovog cvijeta
  • sol

Priprema:

U vrelom ulju spržiti krumpirovu koru, staviti je u plitku zdjelicu i po njoj dodati sir gongorzolu iskidanu na sitne komade, nasjeckanu ljute papričice na kolutiće, posuti cvijećem od ružmarina i dodati po svemu prstohvat soli....

Dobar tek frajeri i frajerice diljem svijeta!

Foto

Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo, a uz njega aplikaciju su stvarali svi vođeći kuhari Kulinarskog centra, za nutricionizam je zadužena Sanja Močinić iz Studija Zdravi i vitki, Marko Lončar je zadužen za fitness dio, te mnogi drugi.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater