Svakoga dana našeg života, kao nešto radimo... pa onda, ako smo puno radili i mislimo da smo postigli rezultat u poslu, kukamo u stilu kao: "Uh, koliko posla imam! Kako li sam samo umoran od svega..."
...a prava je istina, da smo zapravo sretni zbog obavljenog posla i postignutih rezultata... I umjesto da "čovjeku ili ženi u ogledalu" nakon toga kažemo: "Volim te!" Ili "Ponosim se tobom!" i radujemo se samima sebi.. ne! Mi kukamo, omalovažavajući vlastiti uspjeh... I onda kupujemo stvari za koje mislimo da će nam se svidjeti i donijeti nam unutarnju sreću…
Neke žene kupuju šminku, parfeme, cipele, torbice, idu kod frizera , lakiraju nokte, kupuju kućne ljubimce i gledaju se u ogledalu ili ekranu mobitela napućenih usana i treptavog pogleda... neki muškarci kupuju ručne satove, džepne nožiće, kožne torbe i ruksake, jakne, dobra vina, dobar whiskey, rum, nove aute, oldschool aute, motore, plovila... i umjesto da se tome raduju, što su kupili nešto lijepo za sebe, još se više ufuraju da su učini nešto loše i time oštetili svoj kućni budžet i nanijeli zlo i patnju svojim bližnjima... hahahahah...koja hrpa gluposti...
Stvari su zapravo puno jednostavnije... prekinite se kažnjavati i uživajte u stvarima koje si iz ljubavi prema sebi nabavite... pa to je sasvim logično ljudi moji!
Jedan je moj dragi prijatelj tako kupio prilično skupo plovilo, koje mu još uvijek, dan danas, odnosi velike iznose novca, a on zbog svega posla i obiteljskih obveza ne stigne toliko vremena provoditi na njemu, ali se za razliku od većine, ne pati zbog toga, nego se raduje tom plovilu, trošeći i dalje (iako niti sam ne zna kako) velike iznose na održavanje i nadogradnju plovila.
Umjesto da sam sebe pati, on je sretan zbog toga, znači iskren je prema samome sebi, i zbog toga zrači srećom i sigurnošću pa mu život iza svakog ćoška donosi neočekivanu sreću, radost i financijski prihod.
Ljudi moji, živimo u materijalnom svijetu okruženi stvarima i predmetima, što znači da za unutarnju sreću trebaju stvari i novac... da to nije tako bili bi samo bezoblična misao i sve bi izgledalo drugačije... ne osuđujte se bez veze, nego se radujte svemu, i ne lažite čovjeka u ogledalu...
Taj dragi prijatelj u društvu još jednog gentlemana, isto tako dragog prijatelja, došao je na marendu i rekao: "Napravi nam nešto na brzinu, jednostavno i dobro" ...uzevši u obzir "hrpu misaonih gluposti koje sam gore nadrobio... krenuo sam u improvizaciju... upalio sam fritezu, okrenuo roštilj ploču na najjače i uživao što im radim marendu...
Složenost: srednje
Sastojci za dvije osobe:
Priprema:
Meso narežemo na trakice debljine i duljine kažiprsta.
Poriluk, mrkvu i stabljiku celera narežemo na prutiće duljine 3 do 4 cm, pa ih zatim ubacimo u fritezu (ako ne posjedujete restoran, fritezu ili ne radite u njemu, može i u običnu tavu punu vrelog ulja) te ih pržite od 1 do max 2 minute u dubokom ulju pa ih zatim osušite kuhinjskim ubrusom od ulja, nakon što ste ih izvadili iz friteze ili tave.
Na vrelom maslinovom ulju na roštilj ploči (ili u tavi s vrelim maslinovim uljem) bacite dva prstohvata soli, pa zatim nakon 30-ak sekundi bacite trakice junetine, a po njima nakon 1 minute bacite prutiće poriluka, mrkve i stabljike celera koje ste prethodno pržili u dubokom ulju, te ih kostantno miješajte...
Nakon 3 do 5 minuta, podlijete ih s 0,5 dcl domaće rakije ili konjaka pa ih odmah upalite šibicom ili upaljačem... BUMMmm plamen če grunuti...
Kad plamen ishlapi dodajte prstohvat šarenog mljevenog papra, maknite povrće i meso s vatre na ravan tanjur i po svemu ribežom preko najsitnijih rupica naribajte česan češnjaka i sve podlijte maslinovim uljem, pojedite i radujte se i smiješite u sebi!
Dobar tek!!!
Recept by The Outlaw Chef
Outlaw Chef (Damjan Bistričić) profesor talijanistike, kuhar, chef u hotelu Amfiteatar...
Redovno za čitatelje Glasa Istre osmišljava originalne recepte te na Radio Maestralu vodi kulinarsku emisiju "Cukar i sol".
Jednom riječju - GASTRONAUT...
Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.
Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.
Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.
Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.
Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.
U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo.
To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.
Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.