GASTRO SPECIJAL SUBOTOM: THE OUTLAW CHEF

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Bruschette "porkypussy"

| Autor: The Outlaw Chef


Evo ih! Napokon dolaze u hotel, barem neće biti dosadno, tri jaka gurmana... Austrijanac i dva naša čovika (imena im ne smijem razotkrivati jer su "svjetske batice")... unajmljuju sobe... tri dana će samo spavati i jesti i diskutirati o hrani...

Kažu oni meni, nakon što ih pitam što bi željeli da kuham pred njima... nije bitno, iznenadi nas, napravi nešto u tvojem stilu... dakle onda...

Krećem s ovom bruschettom koji spaja morske dubine s plićacima istrijanskih svinjaca kojih je nažalost sve manje i manje...

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Bruschette "porkypussy" by The Outlaw Chef

Složenost: laganica

Sastojci za tri osobe:

  • tri kraka od hobotnice
  • 6 tankih feta istrijanske pancete
  • 1,5 dcl malvazije
  • 1,5 dcl maslinovog ulja
  • cvijet morske soli
  • crveni papar u zrnu
  • crvena kapula
  • tri fete kruha
  • dvije grančice ružmarina

Priprema:

U plitkoj tavi za palačinke s jakom vatrom na minut dva okrenemo tri fete kruha, jednu smo stranu kruha prethodno namazali maslinovim uljem a drugu malvazijom.

Nakon što kruh dobije s obje strane mjestimice smećkastu koricu, maknemo ga s vatre.

U tavi 10-ak minuta, na laganoj vatri, na crvenom luku kojeg smo nasjeckali na srednje komade kao za salatu, na maslinovom ulju i cvijetu morske soli prepržimo krakove hobotnice koje smo prethodno prokuhali u slanoj kipućoj vodi 45 minuta.

Pet minuta prije nego su krakovi frigani dodamo pola dcl malvazije, prstohvat crvenog papra u zrnu i grančicu ružmarina. Zatim krakove maknemo s vatre, pa ih omotamo s tanko narezanom pancetom, te ih položimo na prženi kruh po kojem smo prethodno poslagali i crvenu kapulu i crveni papar u zrnu koju smo pržili s krakovima u tavi.

Tako omotane i položene krakove na kruhu trenutak prije posluživanja lagano prođemo plamenom džepnog brenera ali samo po površini pancete, dok ona ne počne puštati svoj sok i ne postane lagano hrskava i prozirna... poslužiti i pojesti! Buon appetito!

The Outlaw Chef

Recept by The Outlaw Chef

Outlaw Chef (Damjan Bistričić) profesor talijanistike, kuhar, chef u hotelu Amfiteatar...

Jednom riječju - GASTRONAUT...

Foto

Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama