KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Rolat s bananama

| Autor: Glas Istre
Rolat s bananama

Rolat s bananama


Fini kolač od banana za svaku prigodu.

 

- BISKVIT:

  • 6 jaja
  • 3 žlice tople vode
  • 5 žlica mekog brašna
  • 150 g oraha

- KREMA:

  • 3 dcl mlijeka
  • 3 žlice brašna
  • 150 g maslaca
  • 150 g šećera

- DODACI:

  • 4 banane
  • vrećica žele bombona

- BISKVIT

Mikserom dobro izmiješati 6 jaja i 10 žlica šećera. Dodati 3 žlice tople vode, 5 žlica brašna i malo praška za pecivo. Kada se sastojci dobro izmješaju dodati 150 g mljevenih oraha. Smjesu uliti u pleh na koji ste prije toga stavili papir za pečenje.

Peći na 180 ˙C 25-30 minuta. Pećnicu nemojte otvarati dok se biskvit peče. Nakon što počne dobivati smećkastu boju (25 -30 min) isprobati čačkalicom je li biskvit pečen. Čačkalica mora biti suha. Kada biskvit bude gotov zarolati ga u vlažnu kuhinjsku krpu i pustiti da se malo ohladi.

- KREMA:

Staviti kuhati 3 dcl mlijeka. U šalici pripremiti gustu smjesu od 3 žlice brašna i malo mlijeka. Kada mlijeko počne kuhati polako dodavati smjesu uz neprestano miješanje. Neka kratko kuha. Nakon što se smjesa ohladi dodati 150 g maslaca i 150 g šećera i dobro promiješati. Ako ostanu grudice, promiješati mikserom. Izdvojiti 1/4 smjese za premazivanje kolača izvana, a u ostatak narezati žele bombone na male kockice.

- UKRAŠAVANJE:

Biskvit raširiti na pleh na kojem će se kolač servirati i lako spremiti u hladnjak. Namazati ga s kremom u koju su narezani žele bomboni. Po dvije banane složiti na suprotne rubove biskvita. Zarolati rubove prema sredini i pažljivo okrenuti kolač tako da spoj bude prema dolje.

Kolač premazat ostatkom kreme i posuti mljevenim orasima. 

Više recepata potražite na stranici stazarucak.net.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of