KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Zapečeni gulaš s krumpirom

| Autor: Glas Istre
Zapečeni gulaš s krumpirom (Foto: Fini recepti)

Zapečeni gulaš s krumpirom (Foto: Fini recepti)


Ukusno jelo u kojem će svi uživati. 

SASTOJCI:

  • teletina, 600 g koljenica
  • škrobno brašno, 2 žlice bijelo brašno
  • luk, 2 glavice
  • češnjak, 2 režnja
  • pivo, 2 dl
  • lovorov list, 2
  • krumpir, 200 g
  • crvena paprika, 1 svježa
  • mediteranska mješavina začina, 1/2 žlicica
  • peršin, 1 vezica
  • mesni temeljac, 250 ml
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • mesni temeljac
  • sol i papar

PRIPREMA:

U zagrijanu tavu ulijemo malo ulja, dodamo očišćeni i nasjeckani luk. Posolimo ga i pržimo na laganoj vatri. Meso odvojimo od kosti i narežemo na kockice te zajedno s češnjakom narezanim na listiće dodamo u tavu, posolimo, popaprimo, začinimo mediteranskom mješavinom začina.

U lonac dodamo lovorov list i miješajući prijamo dok meso ne pobijeli.

Meso posipamo škrobnim brašnom, sastojke dobro izmiješamo, zatim u tavu dodamo narezani krumpir, očišćenu i na kockice narezanu papriku, ulijemo juhu i pivo. Vatru pojačamo i kuhamo dok se umak ne počne zgušnjavati.

Nakon 10 minuta ugasimo vatru i prelijemo sve sastojke u vatrostalnu posudu, ravnomjerno ih rasporedimo i stavimo u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Nakon 1 sat zapečeni gulaš je gotov i možemo ga poslužiti uz miješanu salatu.

(Izvor: Fini recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter