Salata od krumpira sa slaninom
Ova kremasta salata od krumpira sa slaninom sadrži mladi krumpir s majonezom, kiselim vrhnjem, octom, celerom i svježim začinskim biljem. I slaninu, naravno. A za pripremu vam treba samo pola sata, piše Novi list.
SASTOJCI:
crveni mladi krumpir
sol i crni papar
8 kriški slanine
1/2 šalice majoneze
1/4 šalice kiselog vrhnja
3 žlice octa (vinskog)
4 stabljike celera, tanko narezane
1/2 šalice nasjeckanog svježeg ravnog lista peršina
1/4 šalice nasjeckanog svježeg estragona
PRIPREMA:
Stavite krumpir u veliku posudu. Dodajte dovoljno hladne vode da pokrije krumpir i pustite da zavrije. Dodajte 1 žličicu soli, smanjite vatru i dinstajte dok ne omekša, 15 do 18 minuta. Ocijedite i pustite pod hladnom vodom da se ohladi. Izrezati na četvrtine.
U međuvremenu slaninu pecite u velikoj tavi na umjerenoj vatri, 6 do 8 minuta. Prebacite na tanjur obložen papirnatim ručnikom. Ostavite da se ohladi, a zatim usitnite na komade.
U velikoj zdjeli umutite majonezu, kiselo vrhnje, ocat, ¾ žličice soli i ½ žličice papra. Dodajte krumpir i celer. Prije posluživanja rasporedite na vrh peršin, estragon i slaninu.