KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Superjednostavan recept za sočno pile s krumpirom i povrćem zapečeno u pećnici

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Ako želite pravi gurmanski ručak, a nemate volje previše vremena provesti u kuhinji, danas vam donosimo recept za koji će vam za pripremu trebati 15-ak minuta i za pečenje oko 45 minuta. Ako nemate mrkve i paprike pri ruci, možete pripremiti i bez toga, ili pak možete ubaciti neko drugo povrće po izboru, primjerice brokulu.

Sastojci za 4 osobe

  • 1 pile
  • 1 kg krumpira
  • 4 srednje mrkve
  • 2 paprike
  • 1 kapula
  • sol
  • papar
  • slatka mljevena paprika
  • mljeveni ružmarin

Priprema:

U posudici izmiješajte sol, papar, slatku mljevenu papriku i mljeveni ružmarin, pa time dobro začinite pile.

U drugu posudu ubacite narezani krumpir, mrkve, papriku i cijelu kapulu, i to sve začinite i promiješajte, pa prelijte uljem i promiješajte još jednom.

Sve sastojke ubacite u vrećicu za pečenje, ulijte još malo ulja, zatvorite vrećicu, probušite na 2-3 mjesta da para može izaći, pa stavite u pleh.

Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva 45 do 60 minuta (kad krumpir i pile dobiju zlatnu boju, jelo je gotovo).

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater