KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Štrudla od svježeg sira i šparuga

| Autor: Portal Glas Istre

Sastojci: 

1 paket kora za savijače

500 grama svježeg sira

300 ili 400 grama šparuga

jedno jaje

80 grama maslaca

 

Priprema: 

Pećnicu zagrijati na 180 C, posudu za pečenje prekriti masnim papirom ili premazati maslacem. 

Pomiješati svježi sir i jaje te posoliti. Šparuge oprati i otrgnuti dio oko korijena stabljike. 

Rastopiti maslac te premazati koru pa preklopiti drugom i tanko rasporediti pola smjese. Preko svega poslagati šparoge. Sve ponoviti dok ne ponestane smjese. Sa strane tijesto preklopiti prema unutra kako smjesa ne bi pri pečenju curila van.

Premazati rastopljenim maslacem, probušiti vilicom na nekoliko mjesta i staviti u pećnicu. Štrudla je gotova kad tijesto poprimi lijepu zlaćano smeđu boju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter