KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA Sočni čupavci koji se tope u ustima. Probajte!

| Autor: P. N.

Čupavci su uvijek jedan od najboljih i najsigurnijih odabira za savršeni desert. Napraviti ih možete vrlo brzo, a na kraju će svi gosti biti zadovoljni vašom delicijom. Ako želite sočne čupavce koji se doslovno tope u ustima, donosimo vam odličan recept s kojime ćete postići upravo to. 

Biskvit

50g maslaca

250g šećera 

300g brašna

1 prašak za pecivo

2 jaja

2 dcl mlijeka

Glazura

200g maslaca

150g šećera 

100g čokolade

10 žlica mlijeka

250g kokosa

Priprema:

Mikserom pomiješajte sve sastojke za biskvit dok se oni ne sjedine. Smjesu stavite u tepsiju i pecite u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva Celzijevih oko 20 minuta. Biskvit ostavite da se ohladi te ga potom izrežite na jednake kocke.

U jednom manjem loncu rastopite maslac i potom dodajte mlijeko, čokoladu i šećer te miješajte kuhačom dok se čokolada ne rastopi i dok se sve ne sjedini. Kocke biskvita umočite u smjesu s čokoladom te potom u mrvice kokosa kako bi čupavci cijeli bili obloženi čokoladom i kokosom.


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini