(Foto: Flickr)
Ukusna smjesa od riže, šunke i povrća uz koju se odlično sljubljuje mekano pileće meso.
Ako umjesto bijele riže koristite smeđu, ručak će biti bogatiji vlaknima i mineralima.
U loncu zagrijati dvije žlice ulja i na to staviti narezani crveni i mladi luk. Pržiti na nižoj temperaturi dok ne postanu "staklasti" i zatim dodati zgnječeni češnjak.
Dodati rižu, pomiješati ju s uljem i lukom te posoliti pa zaliti temeljcem. Na niskoj temperaturi kuhati dvadesetak minuta kada riža zavrije.
Dok se riža kuha, očistite papriku i rajčicu i sitno ih narežite. Na kockice narežite i šunku pa sve zajedno umiješajte u rižu i dodajte začina po "guštu".
Onu preostalu žličicu ulja stavite na tavu i pecite piletinu desetak minuta. Dodajte sol i papar.
Rižu stavite na tanjure, a po njoj složite meso i pospite narezanim mladim lukom.
Dobar tek!