KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA Sočan ručak za čitavu obitelj: Pileća prsa na riži sa šunkom

| Autor: Portal NoviList.hr
(Foto: Flickr)

(Foto: Flickr)


Ukusna smjesa od riže, šunke i povrća uz koju se odlično sljubljuje mekano pileće meso.

Ako umjesto bijele riže koristite smeđu, ručak će biti bogatiji vlaknima i mineralima. 

Sastojci za četiri porcije

  • 1 crveni luk
  • 2 mlada luka
  • 3 žlice ulja
  • 1 režanj češnjaka
  • 200 g riže
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • 1 zelena paprika
  • 1 rajčica
  • 150 g šunke
  • 4 pileća filea

Priprema

U loncu zagrijati dvije žlice ulja i na to staviti narezani crveni i mladi luk. Pržiti na nižoj temperaturi dok ne postanu "staklasti" i zatim dodati zgnječeni češnjak.

Dodati rižu, pomiješati ju s uljem i lukom te posoliti pa zaliti temeljcem. Na niskoj temperaturi kuhati dvadesetak minuta kada riža zavrije.

Dok se riža kuha, očistite papriku i rajčicu i sitno ih narežite. Na kockice narežite i šunku pa sve zajedno umiješajte u rižu i dodajte začina po "guštu".

Onu preostalu žličicu ulja stavite na tavu i pecite piletinu desetak minuta. Dodajte sol i papar.

Rižu stavite na tanjure, a po njoj složite meso i pospite narezanim mladim lukom. 

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter