KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Roštiljanje za prave gurmane - slasna rebarca u marinadi od meda

| Autor: Glas Istre

Sunčani ljetni dani idealni su za roštiljanje s dobrim društvom - a danas vam donosimo jednostavnu recepturu koja će oduševiti nepce svakog ljubitelja finog roštilja.

Medena marinada je istovremeno slatka i pikatna - a koliko će biti pikantna ovisi o vašem ukusu, tj. količini čilija kojeg ubacite u marinadu.

Sastojci:

  • 1 kg svinjskih rebara
  • 200 ml kečapa
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • mrvljeni čili
  • sol

Priprema:

U dubokoj posudi napravite marinadu - stavite kečap, mljevenu papriku, med, maslinovo ulje, zgnječeni češnjak, sol i čili i sve dobro promiješajte.

Svinjska rebarca obilno marinadom, stavite ih u posudu, dobro zatvorite i, ako želite da se čili dobro upije, stavite u hladnjak preko noći. Ako ipak ne želite da bude jako pikantno, dovoljno ih je držati u hladnjaku 30-ak minuta.

Preostalu marinadu iskoristit ćete uz jelo, pa je prebacite u posudicu za posluživanje.

Tako spremljena rebarca pecite na roštilju po 15-ak minuta sa svake strane.

Ako nemate roštilj - možete ih peći i u pećnici. U malo namašćen pleh stavite marinirana rebarca, prekrijte aluminijskom folijom i pecite 30 minuta na 180 stupnjeva.

Nakon 30 minuta, maknite foliju i pecite još 20-ak minuta, dok ne dobiju boju.

Kao prilog možete poslužiti hrskavi pečeni krumpir, kiseli kupus ili svježu salatu, a obavezno poslužite i ostatak marinade za preljev.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini