KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Rashladite se uz osvježavajući i kremasti obrok - COLESLAW SALATU S PILETINOM

| Autor: Glas Istre
Coleslaw salata (Foto Pixabay)

Coleslaw salata (Foto Pixabay)


Coleslaw salata od kupusa i mrkvice prava je osvježavajuća poslastica koja se jednostavno obožava. Salatica je odlična i kao samostalno jelo, no savršeno će upotpuniti jela sa roštilja, hamburgere, tortilje…

Iako se u osnovi radi o kombinaciji dvije vrste kupusa i mrkve, dodatak kremastog dresinga na bazi majoneze ono je što ovu salatu čini urnebesno sočnom, osvježavajućom i kremastom.

Coleslaw salata može se napraviti na nekoliko različitih načina. Moguće je povrće sitno naribati. Moguće je izbaciti luk ili kiselo vrhnje iz dresinga. U nekim ćete receptima također naići na to da se kupus za salatu ne cijedi. I sve je to ok, jer svatko ima svoj način pripremanja i onoga što mu paše, piše portal recipeci.com.

SASTOJCI:

1 mala glavica zelenog kupusa

1 mala glavica ljubičastog kupusa

3 mrkve

1/2 glavice luka

150 g majoneze

100 g kiselog vrhnja

1 žličica senfa

sol, papar

3 žlice jabučnog octa

2 pileća filea

PRIPREMA:

Obje vrste kupusa narezati. Posoliti kupus sa dvije žličice soli pa ga promiješati i ostaviti da odstoji 20-30 minuta.

Za to vrijeme oguliti i narezati mrkvicu na sitne trakice. Također tanko narezati luk.

Pripremiti dresing tako da se u posudici pomiješa vrhnje, majoneza, senf, jabučni ocat i začini. Začine slobodno dodajte po svojoj želji. Sol i papar su osnova!

Kada je kupus odstajao, ocijedite ga lagano rukama i prebacite u posudu u kojoj će se salata slagati. Dodajte ostalo povrće i dresing te sve skupa dobro promiješajte.

Salata se može konzumirati odmah, no može se pospremiti u zatvorenoj posudi u hladnjak i koristi po potrebi kasnije toga dana ili idući dan.

Kao prijedlog za posluživanje: ispržite file na naglo na gril tavici pa ga poslužite narezanog preko salate!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter