Coleslaw salata (Foto Pixabay)
Coleslaw salata od kupusa i mrkvice prava je osvježavajuća poslastica koja se jednostavno obožava. Salatica je odlična i kao samostalno jelo, no savršeno će upotpuniti jela sa roštilja, hamburgere, tortilje…
Iako se u osnovi radi o kombinaciji dvije vrste kupusa i mrkve, dodatak kremastog dresinga na bazi majoneze ono je što ovu salatu čini urnebesno sočnom, osvježavajućom i kremastom.
Coleslaw salata može se napraviti na nekoliko različitih načina. Moguće je povrće sitno naribati. Moguće je izbaciti luk ili kiselo vrhnje iz dresinga. U nekim ćete receptima također naići na to da se kupus za salatu ne cijedi. I sve je to ok, jer svatko ima svoj način pripremanja i onoga što mu paše, piše portal recipeci.com.
SASTOJCI:
1 mala glavica zelenog kupusa
1 mala glavica ljubičastog kupusa
3 mrkve
1/2 glavice luka
150 g majoneze
100 g kiselog vrhnja
1 žličica senfa
sol, papar
3 žlice jabučnog octa
2 pileća filea
PRIPREMA:
Obje vrste kupusa narezati. Posoliti kupus sa dvije žličice soli pa ga promiješati i ostaviti da odstoji 20-30 minuta.
Za to vrijeme oguliti i narezati mrkvicu na sitne trakice. Također tanko narezati luk.
Pripremiti dresing tako da se u posudici pomiješa vrhnje, majoneza, senf, jabučni ocat i začini. Začine slobodno dodajte po svojoj želji. Sol i papar su osnova!
Kada je kupus odstajao, ocijedite ga lagano rukama i prebacite u posudu u kojoj će se salata slagati. Dodajte ostalo povrće i dresing te sve skupa dobro promiješajte.
Salata se može konzumirati odmah, no može se pospremiti u zatvorenoj posudi u hladnjak i koristi po potrebi kasnije toga dana ili idući dan.
Kao prijedlog za posluživanje: ispržite file na naglo na gril tavici pa ga poslužite narezanog preko salate!