KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Poslastica kojoj neće moći odoljeti siroljupci - POHANI SIR

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay.com)

Ljubitelji sira svih generacija jednostavno neće moći odoljeti ovom receptu - a što je još bolje, jednostavno se i vrlo brzo sprema.

Sastojci:

  • 5 šnita debljine cca 0,5 cm Gaude ili nekog drugog sličnog sira
  • 2 jaja
  • 1 šalica brašna
  • sol
  • 1 dcl mlijeka
  • krušne mrvice
  • ulje za prženje

Priprema:

U dubokom tanjuru izmiješamo jaja i brašno i dodamo malo soli, i miješamo vilicom da se razbiju grudice.

Kad smjesa postane glatka, dodaje se malo po malo mlijeka, dok se ne dostigne željena gustoća - poželjno je nešto gušće od primjerice smjese za palačinke.

Na drugi tanjur pospite krušne mrvice.

Šnite gaude prerežemo na trokutiće ili prutiće pa jednog po jednog ubacimo prvo u smjesu od jaja i brašna, a zatim ih dobro uvaljamo u mrvice.

U dubljoj tavi zagrijte ulje, i tek kad se ulje dobro zagrije, ubacite pripremljeni sir.

Pržite s jedne strane dok ne porumeni, pa okrenite na drugu stranu dok ne porumeni.

Izvadite na tanjur koji ste prekrili papirnatim ručnikom ili salvetom, koji će upiti višak masnoće.

Servirajte uz pomfrit, tartar umak ili majonezu i zelenu salatu.

Dobar tek!


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum