Ilustracija (Pixabay.com)
Ljubitelji sira svih generacija jednostavno neće moći odoljeti ovom receptu - a što je još bolje, jednostavno se i vrlo brzo sprema.
Sastojci:
Priprema:
U dubokom tanjuru izmiješamo jaja i brašno i dodamo malo soli, i miješamo vilicom da se razbiju grudice.
Kad smjesa postane glatka, dodaje se malo po malo mlijeka, dok se ne dostigne željena gustoća - poželjno je nešto gušće od primjerice smjese za palačinke.
Na drugi tanjur pospite krušne mrvice.
Šnite gaude prerežemo na trokutiće ili prutiće pa jednog po jednog ubacimo prvo u smjesu od jaja i brašna, a zatim ih dobro uvaljamo u mrvice.
U dubljoj tavi zagrijte ulje, i tek kad se ulje dobro zagrije, ubacite pripremljeni sir.
Pržite s jedne strane dok ne porumeni, pa okrenite na drugu stranu dok ne porumeni.
Izvadite na tanjur koji ste prekrili papirnatim ručnikom ili salvetom, koji će upiti višak masnoće.
Servirajte uz pomfrit, tartar umak ili majonezu i zelenu salatu.
Dobar tek!