KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Pofrigani zeri u košuljici od sezama i krema od blitve i krumpira

| Autor: Chef Andrija TOMIĆ
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Zeri ili papaline fine su, lako se i brzo pripremaju, a s obzirom da su sitne i jedu se cijele, idealno su riblje jelo za one koji ne vole baš čistiti riblje kosti.

I makar naziv jela može asocirati da je priprema komplicirana, zapravo je vrlo jednostavna. Uz zere kao prilog poslužite kremu od blitve i krumpira.

I ovoga puta, recept vam donosi vam chef kuhinje u pomerskom restoranu Sopravento, Andrija Tomić.

 

Sastojci za 4 osobe

- 1 kg zera

- ½ kg očišćenog krumpira

- 1 kg domaće blitve

- 3 režnja češnjaka

- 100 g kokosovog malaca

- ½ kg oštrog brašna

- 100 g sezama

- 1 dcl maslinovog ulja

- ½ litre suncokretovog ulja

- 5 stabljika crvenog bosiljka

- sol

- papar

- sezam

 

Priprema:

U posoljenu vodu stavimo kuhati oguljeni krumpir, izrezan na četvrtine i na samom kraju kuhanja, svega dvije minute, dodamo blitvu i češnjak.

Višak vode odvojimo, a blitvu i krumpir zajedno s maslinovim uljem i češnjakom izmiksamo štapnim mikserom dodajući postepeno otopljeni kokosov maslac i dio vode u kojoj smo prethodno kuhali navedene namirnice kako bi bilo više kremasto.

Zere uvaljamo u oštro brašno i sezam te pofrigamo u suncokretovom ulju.

Sve zajedno garniramo listovima bosiljka.

Dobar tek!

Foto

Chef kuhinje Andrija Tomić

Restoran Sopravento

Marina Pomer

Pomer 26a 52203 Medulin 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter